• afkortingen in de zorg en de mantelzorgmakelaar

Afkortingen en vakjargon in de zorg. Begrijp jij het ook niet?

Afkortingen en vakjargon in de zorg, het is een wereld op zich!

Als mantelzorger ben je onmisbaar in onze maatschappij. Dankzij jou kan jouw naaste thuis blijven wonen en mee blijven doen aan de samenleving. En dankzij jouw mantelzorgtaken is minder of geen professionele zorg nodig.

Zelf was ik ook vele jaren mantelzorger. Door alle afkortingen in de zorg wist ik regelmatig niet meer waar het over ging.

Dit was mijn situatie:

Mijn schoonvader (BSN) had van het CIZ een ZZP-6 met MPT. Volgens de WLZ is dit een VV6 met een lage eigen bijdrage. Bij de ADL werd hij ondersteund met ZIN, maar het had ook met PGB kunnen zijn. De verantwoordelijkheid voor de ZIN viel onder het VGZ-Zorgkantoor, maar hij was verzekerd bij CZ.

Maar hoe kun je goed voor iemand zorgen en weet je ook precies waar je mee bezig bent met zoveel afkortingen? Herken je dit? Heb je ook last van alle afkortingen en weet je gewoon niet wat er wordt bedoeld?
Bel me dan gewoon even, dan leg ik het je uit!

Want als Mantelzorgmakelaar weet ik nu wel wat er wordt bedoeld.

Gr. MJ :)

Voor alle duidelijkheid, alvast even alle genoemde afkortingen uitgelegd:

  • BSN Burgerservicenummer (voorheen SOFI-nummer)
  • CIZ Centrum Indicatiestelling Zorg
  • ZZP Zorgzwaartepakket
  • MPT Modulair Pakket Thuis
  • WLZ wet Langzurige Zorg
  • VV Verpleging en Verzorging
  • ADL Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen
  • ZIN Zorg in Natura
  • PGB Persoonsgebonden budget
Marie-José van de Sande

Waar kan ik bij helpen?

MJ Regelt alles rondom mantelzorg

Heb je vragen over afkortingen in de zorg?

Heb je naar aanleiding van dit blog vragen?
Neem dan gerust contact op met Marie-José van de Sande.
Als ik je kan helpen doe ik dat graag! Bel 06 – 468 11 567 of mail naar info@mjregelt.nl.