Blog


Persoonsgebonden budget

Wat is een persoonsgebonden budget (PGB)?

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een bedrag waarmee je zelf zorg, verpleging of hulp en ondersteuning kunt inkopen. Een Mantelzorgmakelaar kan je vooraf inzicht geven, het PGB aanvragen en inrichten en het PGB elk jaar updaten.

Mantelzorger in balans

Ben ik mantelzorger?!

Mantelzorg overkomt je, je kiest er niet voor. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Hopelijk gaat het goed en geniet je ervan, maar ben je er ook van bewust dat het je ook teveel kan worden. Blijf goed voor jezelf zorgen, dan kun je zolang mogelijk genieten van je mantelzorgtaken!

afkortingen in de zorg en de mantelzorgmakelaar

Afkortingen en vakjargon in de zorg. Begrijp jij het ook niet?

Afkortingen en vakjargon in de zorg, het is een wereld op zich!
maar als Mantelzorgmakelaar weet ik nu wel wat er wordt bedoeld.

Wijzigen van zorgverzekering?

Wel of niet overstappen naar een andere zorgverzekering?

Wel of niet overstappen naar een andere zorgverzekering? Het kan tot 31 december. Zoek goed uit waar je voor kiest en wat de voorwaarden zijn.

Wlz-indicatie maar wat nu?

Jij of jouw naaste moet naar een verpleeghuis, maar er is geen plaats. Wat nu?

Heb je een Wlz-indicatie en wil je naar een verpleeghuis of heb je extra zorg/hulp nodig om langer thuis te kunnen wonen. Een Mantelzorgmakelaar kan je de mogelijkheden vertellen.

Mantelzorgmakelaar MJ Regelt

Wat doet een Mantelzorgmakelaar?

Een Mantelzorgmakelaar ondersteunt en ontlast mantelzorgers in hun mantelzorgtaken. Door oplossingen en mogelijkheden te bespreken door taken over te nemen.

Dementie en mantelzorgen

Wat is dementie?

Als je te maken hebt met dementie, dan kun je een Mantelzorgmakelaar inschakelen, zodat je inzicht krijgt in jouw situatie en hoort wat mogelijkheden kunnen zijn.

Langer thuis wonen met zorg

Langer thuis wonen met een WLZ-indicatie

Wil of moet je langer thuis wonen met een Wlz-indicatie (Wet Langdurige Zorg), dan zijn er verschillende mogelijkheden en oplossingen voor extra hulp in huis.

Mantelzorg ondersteuning

Een Mantelzorgmakelaar ondersteunt mantelzorgers

Een Mantelzorgmakelaar ondersteunt mantelzorgers, als wegwijzer in ons complexe zorgstelsel, als contactpersoon voor zorginstanties en als hulp bij alle nadenk- en papierwerk.

Dichtbij elkaar wonen om te kunnen mantelzorgen

Mantelzorgen en bij elkaar wonen

Er zijn verschillende mogelijkheden om mantelzorgen en bij elkaar wonen te combineren, bespreek vooraf goed de voor- en nadelen.