Blog


Mantelzorg ondersteuning

Een Mantelzorgmakelaar ondersteunt mantelzorgers

Een Mantelzorgmakelaar ondersteunt mantelzorgers, als wegwijzer in ons complexe zorgstelsel, als contactpersoon voor zorginstanties en als hulp bij alle nadenk- en papierwerk.

Langer thuis wonen met zorg

Langer thuis wonen met een WLZ-indicatie

Wil of moet je langer thuis wonen met een Wlz-indicatie (Wet Langdurige Zorg), dan zijn er verschillende mogelijkheden en oplossingen voor extra hulp in huis.

Dichtbij elkaar wonen om te kunnen mantelzorgen

Mantelzorgen en bij elkaar wonen

Er zijn verschillende mogelijkheden om mantelzorgen en bij elkaar wonen te combineren, bespreek vooraf goed de voor- en nadelen.

Wat is het verschil tussen een testament en een levenstestament?

Het grootste verschil tussen een testament en een levenstestament is dat de ene in werking treedt als je leeft en de andere na je overlijden. Misschien wil je ze allebei!

Wijzigen van zorgverzekering?

Wel of niet overstappen naar een andere zorgverzekering?

Wel of niet overstappen naar een andere zorgverzekering? Het kan tot 31 december. Zoek goed uit waar je voor kiest en wat de voorwaarden zijn.

Mantelzorg verplicht?

Is mantelzorg verplicht?

Mantelzorg kan nooit verplicht worden gesteld, maar er zijn regels.

Werkgever en verlofsoorten

Mijn medewerker is mantelzorger. Wat kan ik doen?

Als je werknemer ook mantelzorger is voor een naaste, dan zijn beide taken heel belangrijk voor je werknemer. Luister goed en voorkom overbelasting. MJ Regelt kan jouw werknemer en je bedrijf ondersteunen en adviseren.

Huishoudelijke hulp ouderen

Hoe regelt mijn oudere moeder (85) huishoudelijke hulp?

Iedereen heeft recht op een schoon en leefbaar huis. Als ouderen hun huis niet meer zelf kunnen schoonhouden, dan zal de gemeente voor huishoudelijke hulp zorgen. MJ Regelt kan hierbij helpen.

Betaalde mantelzorgers

Kan ik betaald worden voor Mantelzorg taken?

Er zijn mogelijkheden om betaald te worden voor Mantelzorg taken.
In sommige culturen en families is het zorgen voor familieleden heel belangrijk en dan kan een PGB een mooie manier zijn om betaald te zorgen.