Blog


Huishoudelijke hulp ouderen

Hoe regelt mijn oudere moeder (85) huishoudelijke hulp?

Iedereen heeft recht op een schoon en leefbaar huis. Als ouderen hun huis niet meer zelf kunnen schoonhouden, dan zal de gemeente voor huishoudelijke hulp zorgen. MJ Regelt kan hierbij helpen.

Betaalde mantelzorgers

Kan ik betaald worden voor Mantelzorg taken?

Er zijn mogelijkheden om betaald te worden voor Mantelzorg taken.
In sommige culturen en families is het zorgen voor familieleden heel belangrijk en dan kan een PGB een mooie manier zijn om betaald te zorgen.

vervangende mantelzorg? Er zijn mogelijkheden

Vervangende mantelzorg hoe regel je dat?

Als mantelzorger ben je verantwoordelijk voor de zorg van je naaste. En dat betekent dat je vervanging moet regelen als jij er niet bent.
Maar hoe regel je dat? Waar begin je? En wat kost het?

Zorgverlof opnemen voor mantelzorg

Mag je zorgverlof opnemen voor mantelzorg?

Iedereen heeft recht om zorgverlof op te nemen, voor korte of langere tijd.
Dus ook voor mantelzorg, de regels lees je in dit blog

MJ Regelt mantelzorger-vragen

Heb je mantelzorger-vragen?

Zorg je al een poos intensief voor je ouders, je kind of een ander familielid, vriend of buur? Dan kun je als mantelzorger vast wel wat hulp gebruiken. Een Mantelzorgmakelaar kan jouw situatie in kaart brengen en verbeteren.

Persoonsgebonden budget

Wat is een persoonsgebonden budget (PGB)?

Een persoonsgebonden budget (pgb) is een bedrag waarmee je zelf zorg, verpleging of hulp en ondersteuning kunt inkopen. Een Mantelzorgmakelaar kan je vooraf inzicht geven, het PGB aanvragen en inrichten en het PGB elk jaar updaten.

Welke zorg uit welke zorgwet?

Goede zorg is het allerbelangrijkst voor mantelzorgers. Door welke zorgwet het wordt geregeld en betaalt is niet belangrijk. Maar wel handig om te weten.

Marie-José van de Sande

Mantelzorgers vormen het fundament van de zorg

Mantelzorgers vormen het fundament van de zorg in Nederland. Mantelzorgmakelaars kunnen overbelaste Mantelzorgers ontzorgen.

WLZ-indicatie aanvragen

Hoe kan ik een WLZ-indicatie aanvragen?

Een WLZ-indicatie regelen dat kan iedereen. Maar kun je ook alle consequenties overzien? Denk daarbij ook aan de financiële consequenties die direct ingaan. MJ Regelt kan je hierin adviseren.

Mantelzorger in balans

Ben ik mantelzorger?

Mantelzorg overkomt je, je kiest er niet voor. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Hopelijk gaat het goed en geniet je ervan, maar ben je er ook van bewust dat het je ook teveel kan worden. Blijf goed voor jezelf zorgen, dan kun je zolang mogelijk genieten van je mantelzorgtaken!